Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Василевський М$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12
|
1. |
Василевський М. В. Вплив рівня годівлі на зміну перетравності поживних речовин раціону залежно від способу його згодовування у корів [Електронний ресурс] / М. В. Василевський, Т. О. Єлецька // Науковий вісник "Асканія-Нова". - 2012. - Вип. 5(2). - С. 24-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvan_2012_5(2)__6
| 2. |
Єлецька Т. О. Забезпеченість енергією великої рогатої худоби залежно від рівня годівлі та технології згодовування кормів [Електронний ресурс] / Т. О. Єлецька, М. В. Василевський // Біологія тварин. - 2012. - Т. 14, № 1-2. - С. 241-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2012_14_1-2_39 Наведено дані досліджень раціонів з різним рівнем годівлі на перетравність поживних речовин у разі роздільної роздачі кормів та у вигляді кормосуміші. Згодовування однакової кількості кормів в вигляді кормосуміші у порівнянні з роздільним роздаванням призводило до зниження перетравності сирої клітковини у всіх випадках, крім раціону з високим вмістом концентрованих кормів, де перетравність сирої клітковини була мінімальною. Перетравність безазотистих екстрактивних речовин з переходом на кормосуміш у дослідах на коровах за зміни рівня годівлі з 0,9 до 1,71 МДж/кг ОМ вірогідно знижувалась, на молодняку зміна рівня годівлі з 0,7 до 1,8 МДж/кг ОМ викликала зворотній ефект - під час високого рівня годівлі цей показник вірогідно збільшувався, у разі низького - вірогідно зменшувався. Згодовування кормосуміші практично по всіх випадках підвищувало перетравність сирого жиру та сирого протеїну, сумарна перетравність сухої та органічної речовини знижувалась. Зміни перетравності окремих груп поживних речовин у разі переходу на кормосуміш призводили до зниження вмісту доступної для обміну енергії і фактичного рівня годівлі в усіх дослідах.
| 3. |
Єлецька Т. О. Вплив рівномірності змішування повнозмішаного раціону на перетравність поживних речовин та забезпеченість тварин енергією [Електронний ресурс] / Т. О. Єлецька, М. В. Василевський, Л. Є. Берестова // Біологія та валеологія. - 2015. - Вип. 17. - С. 23-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpkhnpu_bio_2015_17_5
| 4. |
Василевський М. Л. До проблеми евакуації поранених військово-санітарними летючками на особливий період [Електронний ресурс] / М. Л. Василевський, A. М. Галушка // Проблеми військової охорони здоров'я. - 2012. - Вип. 34(1). - С. 20-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prvozd_2012_34(1)__6
| 5. |
Дроздова О. В. Перетравність поживних речовин силосів сумісних посівів кукурудзи та сорго [Електронний ресурс] / О. В. Дроздова, С. Є. Дроздов, М. В. Василевський, Т. О. Єлецька, С. Ф. Халін // Науково-технічний бюлетень Інституту тваринництва НААН. - 2018. - № 120. - С. 39-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntb_2018_120_7
| 6. |
Подобєд Л. І. Байпас кормові продукти – кардинальні рішення стабільності високого удою і збільшення продуктивного довголіття корів [Електронний ресурс] / Л. І. Подобєд, Є. В. Руденко, А. В. Піліпченко, І. Є. Седюк, М. В. Василевський, А. П. Золотарьов // Науково-технічний бюлетень Інституту тваринництва НААН. - 2019. - № 122. - С. 147-154. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntb_2019_122_17
| 7. |
Єлецька Т. О. Перетравність поживних речовин в шлунково-кишковому тракті корів залежно від рівня сирого протеїну та способу згодовування раціону [Електронний ресурс] / Т. О. Єлецька, М. В. Василевський // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Біологія. - 2012. - № 1035, Вип. 16. - С. 161-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKhb_2012_1035_16_23
| 8. |
Єлецька Т. О. Фізіологічні параметри травлення молодняку молочної худоби під впливом фізичних показників повністю змішаного раціону [Електронний ресурс] / Т. О. Єлецька, М. В. Василевський // Біологія тварин. - 2015. - Т. 17, № 3. - С. 165. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2015_17_3_43
| 9. |
Єлецька Т. О. Вплив байпас-продукту на процеси травлення у великої рогатої худоби [Електронний ресурс] / Т. О. Єлецька, М. В. Василевський, Л. Є. Берестова, Г. В. Міненко, М. С. Абдулаєва // Біологія тварин. - 2016. - Т. 18, № 3. - С. 23-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2016_18_3_5 Зауважено, що "транзитний" кормовий протеїн, що уникає розпаду в рубці, є важливим фактором більш раціонального використовування протеїну корму великою рогатою худобою. Такий протеїн назвали "байпас-протеїном", щоб відрізняти його від загального доступного кормового перетравного протеїну та від протеїну, який ферментується у рубці молочної худоби. У дослідженні на теличках червоно-рябої породи зі встановленими фістулами на рубці та дванадцятипалій кишці визначено забезпеченість енергією, перетравність, доступність та засвоюваність окремих поживних речовин раціону у рубці, тонкому кишечнику та впродовж всього шлунково-кишкового тракту на стандартному раціоні та кормі з включенням байпас-продукту. Встановлено, що включення байпас-продукту до стандартного комбікорму в раціоні для молочної худоби підвищує як загальну поживність раціону, так і засвоюваність поживних речовин з нього організмом тварини. Забезпечення тварин енергією у разі споживання раціону з байпас-продуктом вірогідно збільшується на 8,6 % за рахунок покращання умов для перетравлення сирої клітковини та безазотових екстрактивних речовин в рубці дослідних тварин. У разі внесення байпас-продукту до раціону тварини доступність сирого протеїну для перетравлення в тонкому кишечнику вірогідно збільшується на 9,1 %. Згодовування кормів раціону з байпас-продуктом підвищує видиму перетравність по цілому шлунково-кишковому тракту практично всіх поживних речовин, сирого жиру та сирого протеїну - вірогідно на 14,5 % і 16,95 % відповідно.
| 10. |
Руденко Є. В. Спосіб перетворення кількісних показників крові в якісні [Електронний ресурс] / Є. В. Руденко, М. В. Василевський, Т. О. Єлецька, І. Є. Седюк // Науково-технічний бюлетень Інституту тваринництва НААН. - 2022. - № 127. - С. 171-176. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntb_2022_127_20
| 11. |
Руденко Є. В. Використання захищеного від розпаду в рубці корів білка та крохмалю для зниження викидів парникових газів та аміаку [Електронний ресурс] / Є. В. Руденко, Л. І. Подобед, М. В. Василевський, Т.О. Єлецька, І. Є. Седюк, А. П. Золотарьов, Є. І. Чигринов, О. К. Тришін // Науково-технічний бюлетень Інституту тваринництва НААН. - 2021. - № 126. - С. 133-144. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntb_2021_126_16
| 12. |
Єлецька Т. О. Метод оцінки інтегрального впливу структурності раціону на процеси травлення в рубці телиць [Електронний ресурс] / Т. О. Єлецька, М. В. Василевський, Є. В. Руденко, Н. П. Русько // Вісник аграрної науки. - 2023. - № 12. - С. 51-57.
Зміст випуску Повний текст публікації буде доступним після 01.01.2025 р., через 244 днів
|
|
|